WOW! Bij Jubileumproeverij Wittebol Wijn!

WOW! Bij Jubileumproeverij Wittebol Wijn!

WOW! Bij Jubileumproeverij Wittebol Wijn!

– 50ste Wijn &  MEER! Proeverij druk bezocht –

Wittebol Wijnkelder (7)Afgelopen zondagmiddag vierde Wittebol Wijn haar 50ste wijnproeverij, een jubileum! Ruim 180 gasten van Wittebol gaven gehoor aan de uitnodiging van de 50ste Wijn & MEER! Proeverij. Als locatie werd wederom gekozen voor de Anna’s Hoeve in Rijsenhout, waar de klanten van Wittebol hartelijk werden ontvangen op deze voor Wittebol bijzondere proeverij. En bijzonder was het! Dirk & Linda van Zoolingen verwelkomde de gasten bij binnenkomst op een overheerlijk glas Bollinger Champagne. Met elkaar werd geproost op de 50ste proeverij. Het ‘CHEERS’ moment werd vastgelegd op de gevoelige plaat in de speciale fotohoek. Na dit heerlijke ontvangst moest er natuurlijk ook nog geproefd gaan worden. Maar liefst 120 flessen stonden er klaar op de diverse tafels, aan het werk dus..

Één wijnimporteur die aanwezig was heeft alle 50 proeverijen acte de presence mogen gegeven. Zij hadden dan ook met 4 volle tafels een groot aandeel deze middag. Het paradepaardje van de dag was het wijndomein van Waterkloof uit Zuid-Afrika. Met 20 wijnen was dit huis goed vertegenwoordigd. Van de serie False Bay, nu Wijn van de Maand bij Wittebol, tot aan de top Sauvignon Blanc van Waterkloof.

Ook een aantal Crémant de Bourgognes van Veuve Ambal waren te proeven. Dit is een Franse mousserende wijn. Een goedkoper alternatief voor de fameuze Champagnes. Verder was er deze middag een Tour de France, wijnen uit Languedoc-Roussillon, Beaujolais en Rhône te proeven. Allemaal mooie en zeer betaalbare wijnen. Vervolgens een tafel met wijnen uit Spanje, Italië, Argentinië en Australië. Vooral de Argentijnse Malbec vond gretig aftrek.

Italië was met de tafel ‘Italian Finest’ ook goed vertegenwoordigt. Met als hoogtepuntje de Amarone van Fratelli Giuliari. De Eigen Import wijnen ontbraken natuurlijk ook niet. Een aantal oude bekende uit verschillende wijngebieden in Frankrijk. De Syrah van Chateau La Bastide uit de Corbieres sprong er wel tussenuit. Ook het Hongaarse wijnhuis Bock valt onder de Eigen Import wijnen. Een mooie serie wijnen van hoog niveau.

Op de tafel ‘Verrassend Lekker’ een wijnhuis uit Moldavië, en inderdaad wat een verrassing. De ‘Wine of Portugal’ tafel stond vol met wijnen van het huis Esporao uit het Alentejo en Douro gebied.

Wittebol presenteerde deze middag een nieuw Bourgogne huis in hun assortiment, Domaine Chanson. En wat een wijnen zijn dat, van de AC Bourgogne en Meursault tot aan de Puligny Montrachet.. WOW!

Na al dit wijngeweld kregen de klanten van Wittebol nog een paar lekkere toetjes voorgeschoteld. Allereerst een tweetal Porthuizen, Croft en Taylor’s. Vooral de Taylor’s 10 years was een klasse apart. NIEUW op de Nederlandse markt is Drunken Mel. Dé after-diner likeur met een zachte caramelsmaak. Als échte afsluiter was er een Dutch Coffee met de Matuur van Ketel 1.

Bij het verlaten van de proeverij kregen de gasten nog een mooi wijnpakket mee naar huis. Een welkome verrassing om iedereen nogmaals te bedanken voor de aanwezigheid op de 50ste proeverij. Al met al voor ons een mooie zondagmiddag. Van begin tot eind geslaagd.

Dirk & Linda van Zoolingen willen alle personeelsleden, wijnimporteurs en klanten bedanken voor de geweldige middag. BEDANKT!! Wittebol Wijn kan zich nu focussen op de komende feestdagen. Heeft u interesse of bent u nog op zoek naar leuke kerstpakketten of relatiegeschenken?  Loop eens binnen in onze winkel aan de Ophelialaan 116 en vraag naar de mogelijkheden.

Wittebol 4 nov (2)

Klik hier voor meer foto’s

  • 0