Wijn & MEER! op proeverij Wittebol Wijn

Wijn & MEER! op proeverij Wittebol Wijn

IMG_2149 (Groot)De grote jaarlijkse najaarsproeverij van Wittebol Wijn vond afgelopen zondag plaats in de Anna’s Hoeve in Rijsenhout, een toplocatie voor al uw feesten en partijen. Ruim 150 aanmeldingen, buiten herfstig koud met een zonnetje en binnen lekker behaaglijk met heerlijke wijnen op de proeftafel. Dat beloofde een geslaagde middag te worden! In totaal 80 wijnen op de proeftafel uit een groot aantal landen. Bij binnenkomst vielen onze gasten gelijk met de neus in de boter. Heerlijke bubbels uit Italië van Rotari en Feudo Arancio. Uit Frankrijk waren wijnen van Chateau du Donjon te proeven uit de Minervois, tevens op deze tafel een aantal klassieke bordeauxs uit de Saint-Emilion en de Lalande de Pomerol. Spanje kwam ook goed voor de dag, mooie wijnen uit Catalunya, Rioja en Ribera del Duero. Uit Italie toppers uit Puglia van het wijnhuis Feudi Salentini. Ook op de proeftafel de wijnen van Salentein uit Argentinië. Deze wijnen zijn vanaf heden verkrijgbaar bij Wittebol en tevens zal deze serie nog uitgebreid gaan worden. Dhr. Antal was dit jaar ook weer van de partij met zijn pareltjes uit Oostenrijk en Hongarije. Hij verraste iedereen met een aantal nieuwkomers, de Kadarka en de Harslevelu…stuk voor stuk wijnen met karakter. Uit Zuid-Frankrijk de wijnen van Les Bertholets, perfecte prijs/kwaliteitverhouding. Viognier, Vermentino en Chardonnay voor wit en Merlot, Marselan en een GSM (Grenache, Syrah, Mourvedre) voor rood. Ook de nieuwe Wijnen van de Maand November waren te proeven. Het wijnhuis Vina Montes uit Chili staat de hele maand in de schijnwerpers. De gehele Reserve-serie en de Alpha-serie! Een aantal Biologische wijnen waren te aanschouwen op de tafel van Cees Heijkoop, ondertussen ook een bekend gezicht op onze wijnproeverijen. Op deze tafel een knappe bubbel uit Oostenrijk, gemaakt van 100% Gruner Veltliner, en moois uit Frankrijk en Zuid-Afrika.Echte najaarswijnen waren er te vinden op de tafels uit Amerika en Australië. Mooie zwoele wijnen voor de komende Kerst- en winterdagen. Als afsluiter van de middag dit jaar de Limoncello van Santocci. Als ie maar IJS en IJS koud is. Tommy’s Fresh Foods gevestigd met zijn winkel op het Poldermeesterplein verzorgde de hapjes en hij deed dit met verve. Heerlijke hapjes en gezellige gasten. Stap eens bij hem naar binnen en laat je verrassen. Dirk en Linda van Zoolingen en medewerkers kijken terug op een zeer geslaagde middag. De klanten van Wittebol hebben heerlijke wijn kunnen selecteren voor de komende feestdagen.

Voor een mooie foto-impressie van de middag, kijk op onze facebookpagina door te klikken op deze link.

IMG_2188 (Groot)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.