Nieuws

Niels bezoekt wijnhuis Montes in Chili

Niels bezoekt wijnhuis Montes in Chili

– ” toonaangevend in kwaliteit ” –

Montes is toonaangevend in Chili en stond aan de basis van de kwaliteitsslag die het land heeft doorgemaakt.
Aurelio Montes sr. werd hiervoor gekozen tot meest invloedrijke wijnmaker van Chili.

In 1987 was het Aurelio Montes en 3 partners die het initiatief namen om een wijnbedrijf op te starten met als doel de volledige potentie van Chili als wijnland te benutten en de hoogst mogelijke kwaliteit wijn te produceren. Dat is inmiddels aardig gelukt, Montes is een van de absolute topproducenten in Chili en Aurelio werd recent nog gekozen tot meest invloedrijke wijnman van het land. Montes beschikt over 5 wijngaarden. Drie ervan bevinden zich in Curico Valley en twee in Colchagua Valley, samen beslaan zij een oppervlakte van 600 ha. In 2004 is er in Apalta een totaal nieuwe winery gebouwd die volgens de Chinese Fengh Shui filosofie is opgezet. Inmiddels heeft ook Aurelio jr. zijn sporen als wijnmaker verdiend en samen met zijn vader vormt hij een hecht en succesvol team.

Dag 1: Bezoek aan Taita Vineyards in de Colchagua Valley
Rond 11.00 uur arriveerden wij met 2 bussen, totaal 23 wijnliefhebbers, op het Montes’ Archangel Estate. De Taita Vineyards liggen tussen de Coastel Range en de Stille Oceaan. Voornamelijk rode druivenrassen rijpen hier langzaam onder invloed van iets koelere temperaturen. In Chili is de herfst begonnen, het oogsten liep al aardig op z’n eind. Een groot gedeelte van de Carmenere moest nog wel geplukt worden en hier hebben wij een handje aan mee geholpen. Op het Montes’ Archangel Estate worden voornamelijk Icon Wines (topsegment) geproduceerd.

Deze diashow vereist JavaScript.

Dag 2: Bezoek aan Winery en Vineyards ”Finca de Apalta” in de Colchagua Valley.
10.00 uur arriveerden wij op de winery en met 2 safari-trucks verdwenen wij tussen de wijngaarden. Alle druivenrassen kwamen voorbij tijdens de tour en zo nu en dan stond je versteld van het mooie uitzicht. Werkelijk waar genieten geblazen! Vervolgens mooie rondleiding door de winery. De nieuwste technieken worden toegepast en ook wordt er gewerkt volgens de Chinese Fengh Shui filosofie. Dit uit zich vooral in de Barrelrooms waar de beste wijnen rijpen naar het geluid van Gregoriaans gezang, zeer indrukwekkend. Na de rondleiding en proeverij hebben we mogen genieten van een heerlijke lunch in het restaurant van Francis Malmann. In Chili een grootheid, goed voor een groot aantal onderscheidingen en bekend van een NETFLIX aflevering ”Chef’s Table”. Na de lunch werd er tijd vrijgemaakt om de wedstrijd tussen Tottenham Hotspur en Ajax te bekijken ;).

Deze diashow vereist JavaScript.

Dag 3: Bezoek aan Zapallar Vineyards in Aconcagua Valley.
Om 08.00 uur reden wij weg vanuit ons hotel in Santa Cruz. Ongeveer 4 uur rijden tot wij aankwamen bij de Zapallar Vineyards gelegen in de Aconcagua Valley, ongeveer 180 km ten noordoosten van Santiago en dichtbij de Stille Oceaan. Aurelio Montes sr. heeft hier als eerste en enige wijngaarden aangeplant en dit bleek al snel een schot in de roos. Chardonnay, Sauvignon Blanc en Pinot Noir gedijen hier uitstekend door de koude lucht afkomstig van de Stille Oceaan. De druiven afkomstig van deze wijngaarden worden voornamelijk gebruikt voor de Outer Limits Range. Een aantal wijnen van deze range zullen wij zondagmiddag 10 november presenteren op onze najaarsproeverij bij de Anna’s Hoeve. Na ons bezoek aan de wijngaarden zijn wij doorgereden naar het kustplaatsje Vina del Mar, hier hebben wij heerlijk uitgebreid geluncht en wederom van het prachtige uitzicht genoten.

Deze diashow vereist JavaScript.

Ik heb totaal 5 dagen met een groep van 23 wijnliefhebbers een prachtige trip gemaakt door het veelzijdige Chili. Naast alle bezoekjes aan wijngaarden en winery hebben wij mogen genieten van heerlijk eten en goede wijn. In de hoofdstad Santiago hebben wij te voet, natuurlijk met gids, een flink aantal kilometers afgelegd en op heel wat mooie plekken geweest. Ook zijn wij in het Andes gebergte geweest waar wij langs smalle bergwegen uiteindelijk op 2500 m bij een groot stuwmeer aankwamen.. wat een plaatje! Een hele belevenis en een trip om nooit meer te vergeten!!

Deze diashow vereist JavaScript.

Viña Montes Masterclass leerzaam en smaakvol!

Viña Montes Masterclass leerzaam en smaakvol!

HOOFDDORP | Wederom was Restaurant Den Burgh deze avond gastheer voor onze Masterclass van Viña Montes uit Chili. In een zeer relaxte sfeer werd er het een en ander verteld over Chili, het wijnhuis en natuurlijk werden er wijnen geproefd met een bijpassend hapje. Onderstaand een leuke foto-impressie van de avond!

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Wijn & MEER! op proeverij Wittebol Wijn

Wijn & MEER! op proeverij Wittebol Wijn

IMG_2149 (Groot)De grote jaarlijkse najaarsproeverij van Wittebol Wijn vond afgelopen zondag plaats in de Anna’s Hoeve in Rijsenhout, een toplocatie voor al uw feesten en partijen. Ruim 150 aanmeldingen, buiten herfstig koud met een zonnetje en binnen lekker behaaglijk met heerlijke wijnen op de proeftafel. Dat beloofde een geslaagde middag te worden! In totaal 80 wijnen op de proeftafel uit een groot aantal landen. Bij binnenkomst vielen onze gasten gelijk met de neus in de boter. Heerlijke bubbels uit Italië van Rotari en Feudo Arancio. Uit Frankrijk waren wijnen van Chateau du Donjon te proeven uit de Minervois, tevens op deze tafel een aantal klassieke bordeauxs uit de Saint-Emilion en de Lalande de Pomerol. Spanje kwam ook goed voor de dag, mooie wijnen uit Catalunya, Rioja en Ribera del Duero. Uit Italie toppers uit Puglia van het wijnhuis Feudi Salentini. Ook op de proeftafel de wijnen van Salentein uit Argentinië. Deze wijnen zijn vanaf heden verkrijgbaar bij Wittebol en tevens zal deze serie nog uitgebreid gaan worden. Dhr. Antal was dit jaar ook weer van de partij met zijn pareltjes uit Oostenrijk en Hongarije. Hij verraste iedereen met een aantal nieuwkomers, de Kadarka en de Harslevelu…stuk voor stuk wijnen met karakter. Uit Zuid-Frankrijk de wijnen van Les Bertholets, perfecte prijs/kwaliteitverhouding. Viognier, Vermentino en Chardonnay voor wit en Merlot, Marselan en een GSM (Grenache, Syrah, Mourvedre) voor rood. Ook de nieuwe Wijnen van de Maand November waren te proeven. Het wijnhuis Vina Montes uit Chili staat de hele maand in de schijnwerpers. De gehele Reserve-serie en de Alpha-serie! Een aantal Biologische wijnen waren te aanschouwen op de tafel van Cees Heijkoop, ondertussen ook een bekend gezicht op onze wijnproeverijen. Op deze tafel een knappe bubbel uit Oostenrijk, gemaakt van 100% Gruner Veltliner, en moois uit Frankrijk en Zuid-Afrika.Echte najaarswijnen waren er te vinden op de tafels uit Amerika en Australië. Mooie zwoele wijnen voor de komende Kerst- en winterdagen. Als afsluiter van de middag dit jaar de Limoncello van Santocci. Als ie maar IJS en IJS koud is. Tommy’s Fresh Foods gevestigd met zijn winkel op het Poldermeesterplein verzorgde de hapjes en hij deed dit met verve. Heerlijke hapjes en gezellige gasten. Stap eens bij hem naar binnen en laat je verrassen. Dirk en Linda van Zoolingen en medewerkers kijken terug op een zeer geslaagde middag. De klanten van Wittebol hebben heerlijke wijn kunnen selecteren voor de komende feestdagen.

Voor een mooie foto-impressie van de middag, kijk op onze facebookpagina door te klikken op deze link.

IMG_2188 (Groot)

Bourgogne Masterclass Domaine Chanson zéér geslaagd!

Bourgogne Masterclass Domaine Chanson zéér geslaagd!

HOOFDDORP Afgelopen donderdag 18 oktober organiseerde Wittebol Wijn bij Restaurant Den Burgh in Hoofddorp een zéér geslaagde Bourgogne Masterclass. Met 20 trouwe Wittebol klanten hebben wij een hele leerzame avond beleefd en heerlijk wijnen van Domaine Chanson geproefd.

Deze diashow vereist JavaScript.

 

 

Muziek en flamingo’s tijdens jaarlijkse shirtsponsoravond S.V. Hoofddorp

Muziek en flamingo’s tijdens jaarlijkse shirtsponsoravond S.V. Hoofddorp

Afgelopen maandagavond 27 augustus werden de shirtsponsors voor het nieuwe voetbalseizoen 2018/2019 bekend gemaakt. Wittebol Wijn was hier natuurlijk weer bij aanwezig om de sponsoren te voorzien van een heerlijk glas Flamingo rosé, Wittebol’s Rosé van het Jaar 2018! Daarnaast deden wij een kleine promotie voor onze Lampions van Nikki.Amsterdam, ze vielen goed in de smaak en met een lekker achtergrondmuziekje van Andre Hazes jr. bleef het nog lang onrustig in de bestuurskamer van S.V. Hoofddorp.

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Wittebol Wijn en Wijnhandel van Zoolingen bezoeken Bollinger & Ayala Champagne

Wittebol Wijn en Wijnhandel van Zoolingen bezoeken Bollinger & Ayala Champagne!

REIMS – Afgelopen zondag 17 juni t/m maandag 18 juni waren Wittebol Wijn en Wijnhandel van Zoolingen te gast bij Bollinger en Ayala Champagne. Op uitnodiging van de Nederlandse importeur Verlinden Drink & Discover mochten wij een kijkje achter de schermen komen nemen. Onze gastheer Danny Noorlander heeft ons deze 2 dagen op sleeptouw genomen. Onderstaand een leuke sfeerimpressie van ons bezoek.

 

Deze diashow vereist JavaScript.

Gezellige middag tijdens Downtown Ophelia 2018

Gezellige middag tijdens Downtown Ophelia 2018!

Afgelopen zaterdag 2 juni was het Downtown Ophelia in de straat. Deze dag staan mensen met een beperking vol in de spotlights. Ze laten iedereen zien dat óók mensen met een beperking iets kunnen toevoegen aan onze maatschappij! Onderstaand een leuke sfeerimpressie van de dag.

Deze diashow vereist JavaScript.

 

 

 

 

Wittebol Wijn steunt Stichting Living Memories

Wittebol Wijn steunt Stichting Living Memories!

Ben je sportief en wil jij een steentje bijdragen aan dit prachtige goede doel? KOM DAN NÚ IN ACTIE!

Op zaterdag 24 maart staat de lobby van De Studio’s in Aalsmeer vol met spinning fietsen.10 uur lang worden er motiverende spinninglessen gegeven die echt iedereen aankan.

Laat je sponsoren en schrijf je in met een team ( max. 5 pers.)
Voor meer info: www.letsmakememories.nu
Facebook: Stichting Living Memories

26685630_146763392650936_6396622545639626734_o

Masterclass Bollinger Champagne een genot voor de smaakpapillen!

Masterclass Bollinger Champagne een genot voor de smaakpapillen!

Tussen de gekte rondom de feestdagen door hebben wij samen met onze importeur Verlinden Drink & Discover een zéér leuke en leerzame Masterclass Bollinger Champagne weten te organiseren. Met een koppel van 25 geïnteresseerden was het genieten op de zolderkamer van Restaurant Den Burgh

Deze diashow vereist JavaScript.