Cardhu Logo
Cardhu| Speyside

De Cardhu distilleerderij, voorheen bekend onder de naam Cardow, staat net ten westen van Aberlour, in het Speyside gebied van Schotland. De distilleerderij is opgericht in het jaar 1824 door de oude whisky smokkelaar John Cumming. De prachtige distilleerderij ligt hoog in de heuvels aan de noordzijde van het Speydal met spectaculaire vergezichten naar het zuiden, daar waar ook Johnnie Walker vandaan komt, ’s werelds nummer één onder de Schotse blended whisky’s.

 Cardhu Amber Rock
Cardhu Amber Rock

Cardhu Amber Rock is een nieuwe elegante variant binnen Cardhu. Dubbel gerijpt in geroosterde eikenhouten vaten, hierdoor ontstaan rijke tonen van vanille en kruiden. Een aantrekkelijke en smaakvolle Cardhu die begint met frisse citrus en vervolgens zachtjes de diepere tonen van kruidig, gestoofd fruit, vanille en romige chocolade onthuld, afgerond met een pittige, zoete finish.

 

Cadhu-12-YO

Cardhu 12 years Old

Een typisch voorbeeld van een single malt uit Speyside. Een toegankelijke whisky met een mooie volle smaak in een elegante karaf met een beukenhouten stop. Drink hem puur of met ijs. Deze malt whisky gaat goed samen met parmaham, vijgen, foie gras of geitenkaas.

 

Cardhu-18

Cardhu 18 years Old

Cardhu 18 years old is een langdurig gerijpte whisky van de distilleerderij Cardhu, heeft voor 18 jaar in eikenhouten vaten gerijpt en dankt hieraan voor een groot deel zijn rijke en complexe smaak. In de mond is hij erg zacht van smaak met een aangenaam karakter met mooie gebalanceerde smaken van zoete en frisse ingrediënten. De afdronk is vrij kort met een aanhoudende smaak van zoete rook die steeds droger wordt.

 

 

  • Whisky