Highland_Park_LogoHighland Park| Orkney Island

Highland Park, opgericht in 1798 op de Orkney-eilanden, is de meest noordelijk gelegen Schotse whiskydistilleerderij. Met zijn woeste gronden, steile rotswanden en oude religies is Orkney een eiland vol mysteries en verhalen. Dit, in combinatie met de wind, regen en kou, vormt de perfecte basis voor één van ’s werelds beste single malt whisky’s. Highland Park mout de gerst op zijn eigen moutvloer en eest zijn groene mout met turf van eigen bodem. Aan het gebruik van deze lokale turf die heide bevat heeft Highland Park Single Malt zijn typerende en zachte smaak te danken.

 

img_79877_Gall_500

Highland Park 12 years Old

Highland Park mout de gerst op zijn eigen moutvloer en eest zijn groene mout met turf van eigen bodem. Aan het gebruik van deze lokale turf die heide bevat heeft Highland Park Single Malt zijn typerende smaak te danken. Zijn lichtzoete afdronk heeft de 12 jaar oude Highland Park te danken aan de heideturf van Orkney en een rijping in uitsluitend sherry vaten.

 

 

highlandpark18yo700

Highland Park 18 years Old

Deze Highland Park 18 jaar is een licht rokerige whisky met zoete tonen van honing. De whisky is in perfecte harmonie, er zijn geen ruwe kantjes en alle smaken zijn briljant samengesmolten.

 

 

Dark Origins
Highland Park Dark Origins

De Higland Park Dark Origins is een speciale editie van Highland Park met beperkte oplage. Dark Origins dankt zijn naam aan de verdubbeling van first-fill sherryvaten die worden gebruikt ten opzichte van de 12 Years old. Hierdoor krijgt de Dark Origins een donkerdere kleur en een rijkere smaak met nadrukkelijke zoete rooktonen. De smaak is mooi in balans met eerst een drogende turfrook, gevolgd door tonen van marascakersen en warme donkere chocolade. De lange afdronk heeft zoete rooktonen.

 

Highland Park IceHighland Park Ice Edition, 17 years Old

Highland Park Ice Edition is een zeer exclusieve, maar vooral een heerlijke uitgave. Op de neus bevat hij heerlijke fruitige aroma’s van ananas en mango. Dit zorgt voor een lekker fris karakter. Van smaak is hij zeer krachtig met zachte turfrook, vanillezaadjes en zoete bloemen. Dit loopt prachtig over in de langdure afdronk die heerlijk romig en olie-achtig is met specerijen.

 

lp7513-highland-park-fire-edition-15-year-old

Highland Park Fire Edition, 15 years Old

Highland Park Fire Edition heeft volledig gerijpt op refill port vaten, wat nog nooit eerder gebeurd is met een botteling van het merk. De Fire Edition is de opvolger van de Ice Edition, waarbij beide bottelingen symbool staan voor mythes en legenden uit het tijdperk der vikingen. Neus: rood fruit, vanille, kaneel en pure chocolade. Smaak: licht droog, zeste van peer, vanille en wat kruiden. Afdronk: goed in balans, licht kruidig en fruitig.

 

 

 

 

  • Whisky