jura_logo1_1_2

Jura| Isle of Jura

Het eiland Jura, waar deze whisky geproduceerd wordt, is rijk aan legenden en tot op de dag van vandaag gehuld in mysterie.Er is slechts één weg, één winkel, één bar en de distilleerderij. Het milde klimaat, het zachte water uit de diverse bronnen en het omringende zeewater bepalen het karakter van deze malts. Jura kenmerkt zich door de lichtgouden kleur van gerst, is lichtvoetig met de zachtheid van een ware West-Highland malt. Door de unieke ligging tussen de Highlands en Islay in, vind je in Jura kenmerkende elementen van beide regio’s.

 

Isle-Of-Jura-10-Years

Jura Origin 10 years Old

Deze 10 jaar oude single malt whisky draagt het traditionele Keltische symbool voor geboorte, oorsprong en de krachten van de natuur. Om aan zijn ziltige smaak met fruit en noten te komen, wordt deze rokerige whisky 10 jaar lang gerijpt. En dan wordt een heerlijke whisky geboren met de krachten van de natuur. Waar je eindeloos van kunt genieten.

 

bottle.large.diurach

Jura Diurachs’ own 16 years Old

Dé whisky van de bewoners van Jura. Deze volle romige whisky wordt 16 jaar gerijpt op eikenhout. Dat zorgt voor een subtiel, ingetogen en intrigerend karakter. Precies de kwaliteiten die vaak aan de eilandbewoners van Jura worden toegeschreven. Het is een whisky met de smaak van pure chocolade, gecombineerd met sinaasappel en kruiden. En een zoete afdronk van toffee en honing.

 

Jura Superstition

Jura Superstition Lightly Peated

De Jura Superstition is samengesteld uit twee verschillende stijlen van Jura single malts. De ene; rijk en sterk, met nadrukkelijke turf kenmerken. De ander lichter, bestaand uit een combinatie van whisky’s uit de beste jaren. Het resultaat is een heel bijzondere malt whisky. De lichtzoete, rokerige whisky Superstition draagt het Ankh cross symbool. Dit symbool stamt uit het oude Egypte en zou volgens de eilandbewoners langdurig geluk brengen. Op voorwaarde dat je je whisky op de juiste wijze inschenkt, door de fles met het Ankh kruis in het midden van je handpalm vast te pakken.

 

Jura Prophecy

Jura Prophecy Profoundly Peated

Isle of Jura Prophecy is een drogere, sterkere en meer ‘rokerige’ uitvoerig van de standaard Superstition. Deze whisky wordt uitsluitend geproduceerd in kleine batches en behoort tot de shortlist van vele whiskydrinkers. Een mooie, diepere amberkleur met gouden gloed die omringd wordt door rokerige aroma’s met invloeden van sherry en hints van zoethout, kruiden en specerijen als nootmuskaat. De textuur is mondvullend met een krachtig palet van verse kaneel, kruiden, ziltige invloeden die gecomplementeerd worden door terugkerende hints van zoethout en nootmuskaat. De afdronk is vrij droog met volle hints van rook en zachte tonen van een verscheidenheid aan kruiden en een plukje tabak op het einde.

 

 

  • Whisky