logos_logo_rutte_300dpi_591x709pxRutte Distillers Liqueurs

Rutte heeft een lange historie; recepten zijn van generatie op generatie doorgegeven. Waar de industrie in de vorige eeuw zocht naar goedkopere methodes en grondstoffen, is deze ”vernieuwing” aan de familie Rutte voorbij gegaan. Gelukkig maar; hierdoor zijn oude recepturen en vakmanschap bewaard gebleven. Ook nu de distilleerderij sinds de jaren ’90 van de twintigste eeuw niet meer in handen is van de familie Rutte, wordt de traditie in ere gehouden en distilleert men bij Rutte nog steeds op dezelfde eigeinzinnige wijze als destijds voorvader Simon dat deed. Dat betekent overigens niet dat de likeuren die u vandaag geniet, dezelfde is als generaties geleden. Want de smaak die destijds zo gewaardeerd werd, kan ons vandaag niet meer bekoren.

 

Rutte Gouden Amandel

Een distillaat van zoete en bittere amandelen, afgerond met specerijen tot een duidelijke, stevige likeur. Er zijn maar weinig amandellikeuren die daadwerkelijk naar amandel smaken…  Deze wel! Heerlijk bij koffie, maar ook bij koek en speculaas of als perfecte begeleider bij tiramisu.

Rutte Ceylon Kaneel

Een distillaat van krachtige pijpkaneel. De beste groeit op Sri Lanka, het vroegere Ceylon! Het is niet eenvoudig de natuurlijke olie goed uit de pijpkaneel te krijgen. Ruikt u maar eens aan een pijpje; de geur is zwak. Rutte ontwikkelde een methode waarbij de kaneelolie er met volle kracht uit verdampt en een zeer rijke en krachtig geurende likeur ontstaat.

Rutte Kings Orange

Rutte maakt een bijzondere likeur, boordevol met verse sinaasappelen. Dat is uniek in drankenland! De mooiste smaak zit opgesloten in de schil van de sinaasappel in de vorm van geurige olie. De sinaasappelen worden daarom uitgeperst, waarna de schillen gedistilleerd worden in de koperen ketel van Rutte. De smaak wordt afgerond met een riante scheut Franse cognac van de hoogste kwaliteit. Geniet samen met vrienden en familie van deze feestlikeur op Koningsdag, maar deze likeur is het hele jaar lekker; Bij de koffie of naast een dessert, met chocolade bijvoorbeeld; een perfecte combinatie.

Rutte Luscious Lemon

Een distillaat van verse citroenschillen, verrijkt met een smaakvolle cognac. Ook bij deze likeur gebruikt Rutte vers fruit; met de hand geschilde citroenen.

Rutte Black Berry

In tegenstelling tot vele andere fruitlikeuren, worden er hier géén ondersteunende smaakstoffen gebruikt, maar is het puur natuur wat u proeft: rijpe bramen, frisse frambozen, volle kersen en zwarte bessen. Een ware explosie van fruit in de mond. Een relatief nieuw recept uit 2011. Om de likeur wat meer body te geven zonder naar smaakstof te moeten uitwijken is een scheutje rode port toegevoegd…. Heerlijk!

Rutte Cuban Coffee

De enige likeur die écht naar koffie smaakt. In tegenstelling tot andere likeuren, worden hier géén ondersteunende smaakstoffen gebruikt, maar zijn het de pure koffiebonen die je proeft, 100% Arabica. Hiervoor worden de bonen bij Rutte gemalen en wordt er in een grote percolator letterlijk koffie mee gezet. Rutte gebruikt daarvoor een mengsel van graanalcohol en water.

 

  • Likeuren