TalisUK_BWS_Whisky_Logo_Talisker._V282785209_ker| Isle of Skye

Gelegen in de Island region is Talisker nog steeds de enige malt whisky die geproduceerd wordt op het eiland Skye. In 1830 werd de distilleerderij gebouwd door Hugh en Kenneth Mac Askill naast Loch Harport. De unieke opstelling van de ketels bezorgt Talisker zijn speciale karakter. De naam komt van het Noors “ Thalas Gair” wat “hellende rots” betekent.

 

Talisker 10 years

Talisker 10 years Old

Talisker is de enige malt whisky die geproduceerd wordt op het eiland Skye. Hij vindt zijn oorsprong in 1830, de unieke opstelling van de ketels bezorgt Talisker zijn speciale karakter. De naam komt van het Noors “ Thalas Gair” wat “hellende rots” betekend. Een unieke smaak, rokerig, zoet en krachtig. Perfect te combineren met gerookte gerechten, zeevruchten of oesters.

 

Talisker Storm

Talisker Storm

The Talisker Storm, zoals de naam als betaamt, heeft een stormachtige smaakexplosie. Een warm rokerig en kruidige invloed komt men in eerste instantie tegemoet. Deze Talisker met een stormachtige inborst, mede door de ligging van de distilleerderij op Isle of Sky, vloeit vervolgens over in een zachtere whisky met hinten van rijp fruit. We zouden kunnen stellen dat alle elementen die de Isle of Skye teisteren zijn gebotteld in elke fles Talisker. The Talisker storm, een whisky voor mensen met karakter!

Talisker Skye

Talisker Skye

Talisker Skye is qua geur erg zoet: toffee, vanille-ijs, graan en honing zijn herkenbaar. De smaak bevat hints van eiken en honing. Dit gaat over naar peer, appel, limoen en wat lichte rook. De finish is vrij droog met hints van kruiden en rook.

 

 

Talisker Distillers Edition 2015
Talisker Distillers Edition

Talisker Distillers Edition 2005/2015 heeft een goede smaakbalans tussen zoet en rokerig. De whisky wordt gefinisht in Amoroso sherry vaten. Amoroso sherry is een soort van Oloroso sherry, maar is over het algemeen gezoet met een mix van Pedro Ximenez druiven. Deze rijping op Amoroso vaten heeft als gevolg dat de Talisker Distiller’s Edition 2015 heerlijk toegankelijk karakter heeft.

 

Talisker 57

Talisker 57º North

De naam Talisker 57° North dankt zijn naam aan de geografische breedtegraad van de vestigingsplaats van onze distilleerderij, één van de meest vergelegen en noordelijke plaatsen in het ruige landschap van de Isle of Skye. De drank wordt gerijpt in vaten die volledig gemaakt zijn van Amerikaans eiken. Een intens karakter met een zoete rokerige smaak

 

 

 

  • Whisky