The Dalmore Highland Single Malt Scotch Whisky (CNW Group/The Dalmore Constellation Collection)The Dalmore | Highland

The Dalmore, de meeste luxe, duurste whisky ter wereld! Een prachtige whisky die als één van de weinige distilleerderijen in Schotland nog zulke oude en zeldzame voorraden heeft liggen. Een whisky met een verhaal in een bijzondere fles: Het trotse gewei van een hert siert vanaf het begin de flessen van Dalmore. Waarom? Omdat een voorouder van de Mackenzie-Clan met één enkele pijl, koning Alexander III gered heeft van een hert dat hem wilde doorboren met zijn gewei. De koning was zo dankbaar dat de Mackenzie clan een hert op hun familiewapen mocht gebruiken en sindsdien siert het hert alle flessen van Dalmore. Het gewei heeft 12 punten, wat verwijst naar het koninklijke karakter van een heldhaftig verleden.

 

The DaDalmore 12 yearslmore 12 years Old

De jongste versie van Dalmore wordt pas na 12 jaar gebotteld. Master-blender icoon Richard Paterson, kwam tot de ontdekking dat het complexe distillaat te overweldigend is om in één en hetzelfde type vat te rijpen. Daarom vindt de rijping plaats in 50% bourbon- en 50% Oloroso vaten waarbij de verschillende typerende eigenschappen goed worden gecombineerd. Hierdoor krijgt het zijn volle smaak. De Amerikaanse eikenhouten bourbonvaten geven de whisky zijn vanillesmaak.

 

The img_80888_Gall_500Dalmore 15 years Old

Ervaring leert dat na 15 jaar de combinatie van citrus, kruiden, noten en gedroogd fruit perfect in balans is dankzij het gebruik van sherryvaten. De vele jaren waarin de vaten gevuld waren met de beste Oloroso sherry’s, geven een bijzonder aroma van gedroogde kruiden, kruidnagel, kaneel en gember. Een werkelijk fantastische Highland Malt, perfect voor elke gebeurtenis.

 

 

The Dalmore 18 yearsDalmore 18 years old

The Dalmore 18 years old heeft allereerst 14 jaar gerijpt op Amerikaanse ex-bourbon vaten van wit eiken, waarna hij voor nog eens 4 jaar is overgelegd op 30 jaar oude Matusalem Oloroso sherry vaten. Gebotteld op 43 % alcohol biedt The Dalmore 18 years old een uitdagende, intense smaakbeleving met een lange afdronk van kaneel en nootmuskaat.

 

 

 

 

  • Whisky