The-Glenlivet-logoThe Glenlivet| Speyside

De historie van The Glenlivet begint in de illegaliteit. Jarenlang werd de whisky zonder vergunning gemaakt tot de distilleerderij in 1824 als eerste een vergunning kreeg om de whisky legaal te distilleren. In 1884 werd officieel vastgelegd dat alleen de Glenlivet whisky van Smith’s het lidwoord ‘The’ ervoor mocht zetten. Sindsdien stond The Glenlivet garant voor een uitmuntende kwaliteit en hadden alle imitators definitief het nakijken. Tegenwoordig is The Glenlivet het één na grootse single malt whisky merk ter wereld. Het merk ontwikkelde zich zo snel dat de productie capaciteit niet toereikend meer was om aan de stijgende vraag te voldoen. Op 4 juni 2010 openden Prins Charles en Camilla Parker de uitbreiding van de distilleerderij die ervoor zorgde dat de productie capaciteit meer dan verdubbelde.

 

the-glenlivet-founders-reserve-with-carton
The Glenlivet Founder’s Reserve

Deze Single Malt Whisky heeft een fruitig en romige karakter. Hij is toegankelijke van smaak en is ideaal voor de beginnende Single Malt drinker.

 

 

Glenlivet 15yrs
The Glenlivet 15 years Old

The Glenlivet 15 Year Old heeft een selectieve rijping op nieuwe vaten van Frans eiken, afkomstig uit de Limousin wat bijdraagt aan een karaktervolle whisky met een prachtige structuur. Dit hout heeft een hoog gehalte aan tannines waardoor er een fruitige karakter ontstaat in combinatie met kruiden en vanille.

 

glvob.18yov3

The Glenlivet 18 years Old

The Glenlivet 18 year Old is een single malt met een mooie balans tussen het fruit en droge tonen welke ontstaan zijn onder invloed van de rijping op eikenhout. Hierdoor komen zowel leeftijd als elegantie op schitterende wijze tot uiting. Heerlijk om te drinken na de maaltijd.

 

 

the-glenlivet-nadurra-first-fill-selection-single-malt-scotch-whisky-1
The Glenlivet Nàdurra, First Fill Selection/ Batch NO. FF0115

Nàdurra First Fill Selection is gerijpt op Amerikaanse witte eikenhouten vaten die niet eerder gebruikt zijn voor Schotse whisky. De vaten, populair bij The Glenlivet sinds 1900, geven een rijk karakter aan deze single malt whisky met tonen van crèmige vanille.

 

Glenlivet Nadurra Oloroso
The Glenlivet Nàdurra, Oloroso Matured/ Batch NO. OL0614

Een single malt die de veelzijdigheid van The Glenlivet weerspiegelt. Exclusief gerijpt in de beste first-fill ex-Oloroso sherry vaten. Gemaakt in kleine hoeveelheden, iedere fles is voorzien van een uniek batchnummer. Op cask strength gebotteld en non-chill filtered.

 

Nadurra 16 years
The Glenlivet Nàdurra 16 years Old, Non Chill Filtered/ Batch NO. 0512T

Gerijpt op Amerikaanse first-fill eiken vaten, non chill-filtered en ook nog eens op vatsterkte gebotteld, zorgt voor een flinke body en structuur. Doordat de whisky maar in kleine hoeveelheden wordt gemaakt, kan het alcholpercentage per botteling verschillen. De kleur is bleek goud met lichte nuances van citroen, voeg er een druppel water aan toe en het kan wat troebel worden doordat de malt non chill-filtered is. Dit doet niets af aan de smaak, in tegendeel zelfs! In de neus is het een frisse geur met citroen, groene appelen, anijs, amandelcrème en iets wat kruidig. In de mond is het stevig en vettig op de papillen, daarnaast proeft u perzik, chocolade, anijs en gember. De afdronk is zuiver lang en stevig waarin alle voorgenoemde smaken langzaam vervagen.

 

GlenlivetNadurraPeatedCask-big
The Glenlivet Nàdurra, Peated Cask Finish/ Batch NO. PW0715

Deze single malt haalt zijn inspiratie uit de historische tradities van distilleren bij The Glenlivet, waar turf oorspronkelijk werd gebruikt om de gemoute gerst te drogen. Deze unieke toevoeging aan The Glenlivet range is gefinisht in vaten waarin voorheen sterke peated Schotse whisky heeft gezeten.

 

Glenlivet cipher
The Glenlivet Cipher

The Glenlivet Cipher is een limited edition gelanceerd als een mysterieus raadsel: in een zwarte ondoorzichtige fles, zonder tasting notes, geen vat informatie of leeftijd statement. De echte Single Malt drinkers worden uitgedaagd om het aroma en de smaak te decoderen door middel van een boeiende digitale campagne, gericht op het vinden van de geheime proefnotities van deze raadselachtige whisky.

“The Glenlivet Cipher is a mystery. All of your senses will be tested, as you decode its secret tasting notes. You may even have the makings of a master distiller.”

 

glenlivet-the-glenlivet-bochel-single-cask-edition

The Glenlivet Bochel, Single Cask/ Cask NO. 4524

Speciaal voor de Nederlandse markt is The Glenlivet Bochel gebotteld. Hij heeft 11 jaar mogen rijpen op een First fill sherry butt. Zijn naam is de Keltische verwoording voor herder. Er zijn slechts 670 flessen gebotteld. Non-chill filtered en natuurlijk gekleurd

 

 

 

  • Whisky