The Singleton of Dufftown | Speyside

 

SGO-L1Singleton whisky wordt gedistilleerd in Dufftown in Speyside. Hier wordt elke fase in het productieproces met grote zorg uitgevoerd om die ongekende zachte, diepe smaak te creëren. Singleton wordt daarom langer gefermenteerd en langzamer gedistilleerd dan veel andere whisky’s. Daarna rijpt hij in vaten die zijn gemaakt van Amerikaans en Europees eiken voor een extra rijke smaak. En dan is er nog iets dat hem anders maakt… die unieke fles die is geïnspireerd op de traditionele heupflacon. De kleur van het glas reflecteert het typische blauwe flintglas van het begin van de vorige eeuw. Ach, niet teveel meer over praten, gewoon van genieten.

265437011_0_640x640The Singleton Spey Cascade

Deze whisky is zacht van smaak met tonen van fruit, bruine suiker en eiken. Lekker bij zoete nagerechten.

 

AHI_434d50313838363135_1_LowRes_JPG

The Singleton Tailfire

The Singleton Tailfire is een whisky die gerijpt is in Europese sherryvaten. Hierdoor krijgt hij dat fris fruitige van rode bessen met een heerlijke zoete smaak. Trakteer jezelf op een glas en vergeet even alles om je heen.

 

sunray-bottle-visual_mediumresThe Singleton Sunray

The Singleton Sunray is een whisky die gerijpt is in geschroeide bourbonvaten. Die speciaal worden geselecteerd om hem een honing en vanille-achtige zoetheid te geven met de geur van zwarte bessen en gebakken appel. Sunray, als dat niet al zonnig en warm klinkt dan proef je het wel.

 

The SSingleton of Dufftown 12 Yearsingleton of Dufftown 12 years Old

Elke fase in het productieproces van Singleton wordt met grote zorg uitgevoerd om de best mogelijke smaak te creëren. Door het proces langzamer en daarmee langer te maken dan bij veel andere whisky’s, ontstaat een zachte en granige smaak.

 

dufob.15yov1The Singleton of Dufftown 15 years Old

The Singleton of Dufftown 15 years Single Malt is een elegant malt met de zoetheid van rijp fruit en een perfecte balans. De afdronk is droog, met peren en volkoren biscuits, daarna delicaat gekruid met een vleugje kaneel.

 

 

 

 

  • Whisky